Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s kuřecím masem

Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.

Hodnocení receptu je 4,6 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 896 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny127,14 g
Tuky39,57 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy251,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu). Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu. Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli. Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.

TIP: Jak zachránit přesolené rizoto

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autorky Papunka

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Zdroj receptu: kniha Vaříme a pečeme při alergiích na potraviny

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

NO nevím...dělám to trochu jinak a myslím, si , že výsledek je podstatně lepší....
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....

pvysl: Zadejte si to prosím jako samostatný recept, bude to uživatelům vyskakovat při hledání receptu. Je fajn, když si může člověk vybrat z více. Ať se daří.

Musím souhlasit,ale rizoto je úplně bez chuti. Takže nechápu to dobré hodnocení :no:

Já dnes připravila tento recept. Dala jsem trošku mražené kořenové zeleniny a kukuřice. Dochutila podle naší chuti a bylo oběd jak se patří.

Moc dobré :-) Děkuji za recept :-K

Musím tedy souhlasit s komentářem níže. Rizoto jsem musela dokořenit páč bylo úplně bez chuti 8-( Nechápu těch 5 hvězd :no:

Rizoto mi vůbec nechutnalo. Takřka bez chuti. Nakonec to trochu zachránilo kari a hrášek,ale i tak už bych to nikdy víc nedělala. Nechápu, že to má 5 hvězd :no:

Tonja: Fakt jste takto videla v Italii varit risotto takto? A kde mate ryzi Arborio a bile vino? Takze je to na trochu na zpusob zpusob italskeho, ale urcite ne italske.

Tonja:
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že ;-)

Jaroslav: ... a Vy jste už někdy viděl rizoto, jak se vaří v Itálii? Přesně takto, tak neodsuzujte, o čem prd víte.

Troška zeleniny a posypat parmezánem by tomu ještě prospělo.

Ještě nikdy jsem nejedla dobřejší rizoto jako v Itálii,mana nebeská!!!! Toto dnešní je trochu podobné tomu italskému.

Přidal jsem i trochu zeleniny.

výborné,dávám bodík:-K

:yes:jde to

Tématické fráze:
rizoto s kuřecím, rizoto, výborné kuřecí rizoto, rizoto z kuřecího masa, kuřecí rizoto, rizoto recept, zeleninové rizoto s kuřecím masem, risotto s kurecim masem, recepty rizoto, kuřecí rizoto recept, risoto s kuřecím masem, výborné rizoto, recept rizoto, recept na rizoto, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, rizeto s kurecim masem, ryzoto s kuřecím masem, recepty s kuřecím masem, recept na výborné rizoto, italske kureci rizoto

Suroviny:
cibule, máslo, rýže, vývar zeleninový, sůl, maso kuřecí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu