Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,01 g |
| Tuky | 73,46 g |
| Vláknina | 15,06 g |
| Cholesterol | 2,10 g |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 5,88 g |
| Sacharidy | 52,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky v hlubším hrnci uděláme jíšku, do ní rozbijeme celá nemíchaná vejce a ta teprve mícháme v jíšce, dokud se neutvoří žmolky.
Krok 2: Podlijeme vodou, osolíme. Jakmile je voda u varu, zmírníme plamen, přidáme, muškátový oříšek, kari a sójovou omáčku. Povaříme dalších 20-30 minut, podle chuti můžeme přidat Maggi.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Moje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 4 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 4 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 4 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 5 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 5 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 6 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda,
ořech muškátový,
koření kari,
omáčka sojová
Komentáře (10)
A rozmichat 8 vajec v jisce z jedne lzice masla a idem mouky musi byt docela umeni