Buďáky (slíváky)
Švestkové buchty patří mezi tradiční pochutiny naší kuchyně. Zvlášť pak ty kynuté. V tomto receptu najdete inspiraci na plněné kynuté buchty, tedy buďáky či slíváky, s jejichž přípravou vám může pomoct i domácí pekárna.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky je přibližně 16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 148 kJ / 2 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 94,98 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 518 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 434,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buďáky (slíváky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kG0v
Moje poznámka
Buďáky (slíváky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kG0v
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
vejce,
sádlo,
cukr,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl,
brambory,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
švestky,
mák mletý,
cukr,
máslo,
rum,
cukr moučkový
Komentáře (3)