Vepřové placičky v těstíčku

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 kg vepřového masa z kýty
4 vejce
půlka cukety
100 ml mléka
100 ml smetany
sůl
pepř
hladká mouka podle potřeby (nebo Solamyl)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. K masu přidáme očištěnou, umytou a najemno nastrouhanou cuketu. Dále přidáme vejce, mléko, smetanu a vařečkou nebo lžíci promícháme.

  2. Nakonec ke směsi pomalu přisypáváme mouku (Solamyl) sůl a pepř. Kdyby bylo těstíčko moc husté, přidáme mléko nebo smetanu. Vše ještě promícháme.

  3. Připravíme pánev s olejem, ve které budeme placičky smažit. V rozpáleném oleji pomocí lžíce děláme hromádky, uděláme z nich placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.

Poznámka

Nás je doma víc, tak vařím ve větším množství, abchom to měli max. na dva až 3 dny. Vy nemusíte maso dělat z kila, ale z menšího množství. Třeba z poloviční dávky.

Jako přílohu jsem zvolila brambory s jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové placičky v těstíčku

K receptu nejsou žádné komentáře.