Sliváky

Domácí pekárna Doba přípravy: 2,5 hod 4 názory

Domácí pekárna Doba přípravy: 2,5 hod 4 názory

Suroviny 30 porcí

250 ml mléka
1 žloutek
1 lžička citronové šťávy
sůl
400 g hladké mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky
100 g cukru krupice
1/3 kostky čerstvého droždí
Do buchet:
švestky
cukr krupice
skořice
a na pomazání máslo nebo olej.

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme všechny suroviny.

  2. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí.

  3. Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.

Komentáře k receptu Sliváky

  • Pav.Harazimova Pav.Harazimova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • janana janana

    U nás se dělá podobně, jak píše Jiřička:-p. Dávám 8 na plech a potřu rozšlehaným vejcem.

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Tak u nás se dělá něco podobného. Jsou to kulaté vdolky se švestkou a trochou máku uvnitř. Já dávám jednu tabletu diachromu a bez máku. Švestka tak švesťák. Máme je moc rádi. Těsto je to samé jako na buchty. J.

    Odpovědět

Tématické fráze: švesťáky buchty slíváky švesťáky recept švestkové slíváky recept na švesťáky slíváci kynuté slíváky slíváci recept slívaky buchty těsto na slíváky domácí slíváky slíváky z pekárny buchty švestaky kynuté buchty slíváky buchty slíváci kynuté těsto na slivaky recept švesťáky recepty švesťáky švestaky buchty slivaci buchty