Klasické české slíváky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 kostka droždí
60 g cukru krupice
300 ml mléka
1 vejce
100 g másla nebo Hery
1 vanilkový cukr
trochu soli
500 g švestek

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

  2. Potom přidáme zbylý cukr, vejce rozšlehané v mléce, špetku soli, rozehřáté máslo a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  3. Po vykynutí z těsta odkrojujeme lžící kousky, ze kterých uděláme bochánky. Bochánky potom zplácneme, naplníme švestkou (já dávala 2 půlky) a uděláme balíček. Balíček namočíme do misky s olejem a klademe na pekáč.

  4. Buchty pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dočervena. Upečené buchty ještě potřeme slabě olejem, aby nebyly suché.

Komentáře k receptu Klasické české slíváky

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Dnes jsem je zkousela delat ;-) a jsou vyborne<3 cela rodina se po nich mohla utlouct :yes:

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3pekne to vypada ,urcite vyzkousim:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

Tématické fráze: slíváky recept slivaky recept na slíváky buchty slíváky nejlepší slíváky klasické české buchty sliváky recepty recept slíváky recepty slíváky klasické české recepty domácí slíváky domácí slíváky peceme slivaky babicciny slivaky švestková slíváky buchta slívaky recept na domácí slívaky švestkové slíváky české buchty slivaky švestkové buchty slíváky