Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout.
Krok 2: Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat.
Krok 3: Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit.
Krok 4: Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme.
Krok 5: Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy. Taktéž tím prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.
Zveřejněno 23. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Moje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 19 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 19 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
mjanickam před 2 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 11 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 12 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 13 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 14 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 14 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 14 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 15 hodinami
Tématické fráze:
bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka recept,
recept na bulharskou pomazánku,
jak se dela bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z masa,
bulharská pomazánka z brambor,
recept bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z hoveziho masa,
domaci bulharska pomazanka,
recepty bulharska pomazanka,
bulharskapomazanka,
domaci bulharka,
pomazanka bulharska,
bulharka,
bulharská pomazánka - recept,
pomazánka bulharka,
prava bulharka,
bulharka recept,
mlynek na brambory,
bulharská pomazánky
Suroviny:
hovězí zadní,
brambory,
cibule,
majonéza,
kečup sladký,
okurky sterilované,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (11)
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?