Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá bulharská pomazánka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava, bez doby vaření a zchlazení surovin)

23. 7. 2009 14:10

Suroviny pro 1

1

cca 1kg pro 4 osoby nebo na jednohubky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 995 kJ / 716 kcal
Bílkoviny96,36 g
Tuky5,94 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 771 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy65,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Velice chutné a vhodné pro různé oslavy jako studená kuchyně, výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 11. 2021 11:34

Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré.:-K Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2021 17:55

Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 11. 2021 17:21

Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou. ;-)

casino casino

7. 11. 2021 23:30

:-)
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že;-)
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka :-? ááá nééébo Pravá "bulharská" pomazánka :-?
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he :-?

Tonja

7. 11. 2021 21:48

Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:

1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.

2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?

Hanka

13. 5. 2011 11:32

Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!! :-))) Tento víkend ji udělám zase.:-))

bara.it bara.it

16. 10. 2009 10:28

Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna:-p a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.;-)Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni:-O.bodik:yes:

maris maris

9. 8. 2009 15:22

Dobré využití masa z polévky, dávám bodík :yes::-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bulharska pomazanka bulharská pomazánka recept recept na bulharskou pomazánku jak se dela bulharska pomazanka bulharská pomazánka z masa bulharská pomazánka z brambor recept bulharska pomazanka bulharská pomazánka z hoveziho masa domaci bulharska pomazanka recepty bulharska pomazanka bulharskapomazanka domaci bulharka pomazanka bulharska bulharka bulharská pomazánka - recept pomazánka bulharka prava bulharka bulharka recept mlynek na brambory bulharská pomazánky

Suroviny: hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl

TopRecepty.cz

Pravá bulharská pomazánka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYxR