Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
cca 1kg pro 4 osoby nebo na jednohubky
Nutriční hodnoty
Energie | 2 995 kJ / 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,36 g |
Tuky | 5,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 771 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Velice chutné a vhodné pro různé oslavy jako studená kuchyně, výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2021 10:34
Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré.
Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.

18. 11. 2021 16:55
Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.
8. 11. 2021 16:21
Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou. 

7. 11. 2021 22:30

Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že

Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka


No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he

7. 11. 2021 20:48
Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
13. 5. 2011 10:32
Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!!
) Tento víkend ji udělám zase.


16. 10. 2009 09:28
Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna
a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.
Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni
.bodik




9. 8. 2009 14:22
Dobré využití masa z polévky, dávám bodík 



Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 2 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno před 14 hodinami

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno před 14 hodinami

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 20 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Buchtičky s krémem
uvařil/a RadekSvoboda
před 2 hodinami

Králík z Provence
uvařil/a bartonik
před 3 hodinami

Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Jablkový koláč s mandlovými kousky
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Piškotový korpus
uvařil/a petr.bernatik@centrum.cz
před 13 hodinami

Domácí chléb bez hnětení
uvařil/a brosak91
před 13 hodinami

Extra rychlé lívance
uvařil/a sataras
před 13 hodinami

Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
uvařil/a grohana
před 13 hodinami

Brownies do hrnečku
uvařil/a Vendy09
před 16 hodinami

Domácí chipsy s tvarohem
uvařil/a Vendy09
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bulharska pomazanka bulharská pomazánka recept recept na bulharskou pomazánku jak se dela bulharska pomazanka bulharská pomazánka z masa bulharská pomazánka z brambor recept bulharska pomazanka bulharská pomazánka z hoveziho masa domaci bulharska pomazanka recepty bulharska pomazanka bulharskapomazanka domaci bulharka pomazanka bulharska bulharka bulharská pomazánka - recept pomazánka bulharka prava bulharka bulharka recept mlynek na brambory bulharská pomazánky
Suroviny: hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
8 názorů