

Pravá bulharská pomazánka
Suroviny cca 1kg pro 4 osoby nebo na jednohubky
- 400 g zadního hovězího masa
- 4 střední brambory
- 2 větší cibule
- 1 malá majonéza
- 4 PL Heinz kečupu
- 6 sterilovaných okurek Znojmia
- černý mletý pepř
- mletá červená paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout. Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat.
Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit. Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme.
Poté můžeme podávat. Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy a taktéž tímto prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.
Poznámka od kuchařky
Velice chutné a vhodné pro různé oslavy jako studená kuchyně, výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pravá bulharská pomazánka
-
Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!!
) Tento víkend ji udělám zase.
-
Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna
a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.
Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni
.bodik
-
Dobré využití masa z polévky, dávám bodík