Postup přípravy
Krok 1: Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
Krok 2: Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.
Krok 3: Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
Krok 4: Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Moje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 26 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 50 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 54 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Darina před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 3 hodinami
Tématické fráze:
hejk,
ryba hejk,
hejk recept,
recept na hejka,
jak připravit hejka,
recepty z hejka,
ryba hejk recepty,
priprava hejka,
hejk mořská štika,
recepty na hejka,
mořský hejk,
hejk recepty,
ryba hejk recept,
mořská štika hejk,
hejk ryba,
obalovaný hejk,
smažený heik,
morska ryba hejk,
recept hejk,
hejk v pivním těstíčku
Suroviny:
mořská štika,
směs hraška pikant,
nať petrželová,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (2)