Postup přípravy
Krok 1: Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
Krok 2: Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.
Krok 3: Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
Krok 4: Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Moje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 7 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 9 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 10 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 11 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 11 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 12 hodinami
Tématické fráze:
hejk,
ryba hejk,
hejk recept,
recept na hejka,
jak připravit hejka,
recepty z hejka,
ryba hejk recepty,
priprava hejka,
hejk mořská štika,
recepty na hejka,
mořský hejk,
hejk recepty,
ryba hejk recept,
mořská štika hejk,
hejk ryba,
obalovaný hejk,
smažený heik,
morska ryba hejk,
recept hejk,
hejk v pivním těstíčku
Suroviny:
mořská štika,
směs hraška pikant,
nať petrželová,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (1)