Suroviny pro 5 kusů
Recept je určen pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 982 kJ / 1 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,92 g |
Tuky | 34,21 g |
Vláknina | 8,94 g |
Cholesterol | 7 mg |
Sodík | 3,24 g |
Sůl | 8,05 g |
Sacharidy | 183,31 g |
Postup přípravy
Olej je možno vynechat úplně a povrch lehce postříkat vlažnou vodou z rozprašovače. Krok 5: Na pečící mísu položíme víko, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační. Pokud by rohlíky shora více tmavly, přikryjeme je papírem na pečení. Krok 6: Po upečení necháme rohlíky zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 22. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamové rohlíky pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zV8y
Moje poznámka
Grahamové rohlíky pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zV8y
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 23 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 3 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 4 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
sůl,
cukr krupice,
jogurt,
olej,
voda,
droždí čerstvé,
olej
Komentáře (10)
tejaja: Tak já nemám informace přímo z mlýna, jen co jsem tak běžně zjistila na netu.
evied: Využila jsem Vaší zkušenosti a hladkou mouku nahradila pšeničnou chlebovou.
Pri celozrnnej múke sa melie celé zrno so všetkým, teda aj obalom, klíčkami atd (sú tam teda aj otruby), pri grahamovej múke sa mlie ošúpané zrniečko zvlášť, zvlášť sa melú otruby a klíčky a potom sa to zmieša dokopy.
Info mám priamo z mlyna, keď som pred rokm i začala piecť chlieb a kupovať múku priamo z mlyna.