Grahamove rohliky

vybusna Kuchařka: vybusna

8 rozkov Domácí pekárna 12 názorů

Suroviny

200 g celozrnná pšeničná mouka
250 g hladká mouka
300 ml vody
1 KL sušeného droždí
2 žloutky
2 PL olej
1 KL soli
1 KL cukru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cesto robievam v domacej pekarni. Do nadoby dam 250 ml vody, zltka, olej. Pridam muku, sol, cukor a drozdie. Zapnem program cesto.

  2. Po nejakych 5 minutach miesania, skontrolujem ci netreba doliat vodu. Ked mam velke zltka, tak ani nemusim, ale vacsinou tu vodu dolievam.

  3. Po ukonceni programu, prelozim vykysnute cesto na dosku.

  4. Rozdelim ho na 8 rovnakych kuskov.

  5. Kazdy kusok rozvalkam na oval. Cesto mam vzdy krasne plasticke, nemusim ho podsypavat.

  6. Oval zosulam a tlakom dlane vytvarujeme rozok.

  7. Hotove rozky ukladame na plech, vylozime ho papierom na pecenie.

  8. Hotove rozky nechame kysnut este polhodinu.

  9. Po polhodine ich ponatierame pomocou stetca bielkom a dame piect na 175 stuponov na 15 az 20 minut.

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4133

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grahamove rohliky

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: grahamove pecivo grahamové pečivo recept co je grahamová mouka rohlíky z domácí pekárny co je grahamové pečivo domaci rohliky grahamove recept domaci grahamove rohliky grahamova mouka pečivo z grahamové mouky rohlíky recept grahamové sušenky recept celozrnné rohlíky grahamové rohlíky z domácí pekárny rohliky domaci pekarna domaci pekarna rohliky rohlíky v domácí pekárně celozrnné rohlíky recept grahamové pečivo recepty recept na grahamové pečivo grahamová buchta

Zapomněl/a jsem heslo