

Bagety s grahamovou moukou a jogurtem
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g grahamové mouky
- 2 lžičky soli
- 70 g bílého jogurtu
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 280 g vlažné vody - dle potřeby
- 20 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
Těsto připravíme v domácí pekárně podle známého postupu. Jako první dáme vlažnou vodu, olej a jogurt. Pak přidáme obě dvě mouky smíchané se solí, nahoru trošku cukru a rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Kdo domácí pekárnu nevlastní, tak zadělá klasickým způsobem. Množství vody se může i nepatrně lišit.
Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na čtyři díly které zpracujeme do bochánků a ty pak rozválíme na delší válečky. Uložíme na plech na pečení, kde jsme dali teflonovou fólii nebo papír na pečení. Do baget uděláme shora žiletkou několik šikmých zářezů, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Vykynuté bagety rozprašovačem postříkáme vlažnou vodou a vložíme do trouby rozehřáté na cca 210°C a upečeme. Orientační čas je cca 15- 18 minut. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme je vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Jak na kynuté těsto: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...
Měla jsem hrubší bagety na šířku plechu, krájím je pak na plátky, jsou to takové mini chlebíčky. Kdo chce tenší, tak vyválí na délku plechu. Je třeba počítat s tím, že bagety ještě vykynou a zvětší svůj objem.
Nejen že do slaného pečiva ráda přidávám vařené brambory, ale teď se mi osvědčil i jogurt.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bagety s grahamovou moukou a jogurtem
K receptu nejsou žádné komentáře.