Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 039 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,55 g |
| Tuky | 26,59 g |
| Vláknina | 11,14 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 7,45 g |
| Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou. Do jiné misky dáme vše na omáčku a připravíme zeleninu.
Krok 2: Zázvor, česnek a bílou část cibulky nasekáme najemno. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké proužky, papriku na širší proužky a pórek na kolečka. Brokolici rozebereme na malé růžičky, kukuřičky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na poloviny nebo čtvrtky (podle velikosti).
Krok 3: Do rozehřáté wok nebo jiné hluboké pánve dáme olej, maso opečeme ze všech stran dozlatova a vyndáme stranou. Do pánve přidáme druhou lžíci oleje a zpěníme cibulku, zázvor a česnek. Přidáme zeleninu, promícháme po cca 2 minutách restování vrátíme maso a zalijeme omáčkou.
Krok 4: Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Podáváme v misce s rýží,
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Moje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 8 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej arašídový,
škrob kukuřičný,
omáčka sojová,
olej,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
omáčka sojová sladká,
sambal oelek,
vývar kuřecí,
škrob,
olej,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibulka,
brokolice,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
pórek,
Komentáře (11)
Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou rcp.1999, čínská kuchyně)
Nudle...... Maso........
Zelenina: např. papriky, čínské zelí, celerová nať, koriandrová nať, pórek, cuketa, kukuřičky, fazolové klíčky, bílé hráškové výhonky aj. Nikdo není neomylný, Vysvětlení proč nakládané jsem už psala.
1. A zmiňuji snad někde, že jste to napsala vy
2. Čína je sice veliká, jak stojí psáno níže
Nerad se mýlím..., ale zkuste mě vyvést z omylu
krásný zbytek dne
No, ale můžete taky citovat: "Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
No, mě tam trošičku zaskočily ty kukuřičky...
...leč i v Číně mají patrně nějakého pana Babicu, neb jsem se dočetl:
"Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
en.wikipedia.org/wiki/Hunan