

Pikantní kuřecí maso
Suroviny 4 porce
- 500 g kuřecího masa
- 100 g šunky
- 5 lžic oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžíce pálivého kečupu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička worcestru
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na 0,5 cm velké hranolky, stejně nakrájíme i šunku.
Na pánvi rozpálíme olej a nakrájené kuřecí maso na něm za stálého míchání pečeme (5 minut), přidáme šunku, zaprášíme paprikou a necháme zpěnit. Poté přidáme kečup, sůl, worcester a opět necháme asi 5 minut péci.
Nakonec přidáme jemně nakrájenou cibulku, podlijeme vodou a dusíme až se všechna voda vypaří. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Já použila bramborovou kaši s Tamari - má velice zajímavou chuť, mohou ji jíst, ti co mají alergii na kravské mléko. http://www.varimezdrave.cz/bramborova-kase-s-tamar...
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, když se použije bezlepková worcesterová omáčka.
ZDROJ: kuchařka pro slavnostní příležitosti