Pikantní kuřecí maso

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Suroviny 4 porce

500 g kuřecího masa
100 g šunky
5 lžic oleje
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce pálivého kečupu
1/2 lžičky soli
1 lžička worcestru
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na 0,5 cm velké hranolky, stejně nakrájíme i šunku.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a nakrájené kuřecí maso na něm za stálého míchání pečeme (5 minut), přidáme šunku, zaprášíme paprikou a necháme zpěnit. Poté přidáme kečup, sůl, worcester a opět necháme asi 5 minut péci.

  3. Nakonec přidáme jemně nakrájenou cibulku, podlijeme vodou a dusíme až se všechna voda vypaří. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Já použila bramborovou kaši s Tamari - má velice zajímavou chuť, mohou ji jíst, ti co mají alergii na kravské mléko. http://www.varimezdrave.cz/bramborova-kase-s-tamar...

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, když se použije bezlepková worcesterová omáčka.

ZDROJ: kuchařka pro slavnostní příležitosti

Komentáře k receptu Pikantní kuřecí maso

Tématické fráze: co k obedu z kureciho masa oběd z kuřecího masa pikantní maso recepty kuřecí maso kuřecí maso pikantní kuřecí co z kuřecího masa recepty z kuřeciho masa kuřecí maso recepty kuřecí maso pikantní se šunkou co k obědu recepty z kuřecího dobrý oběd z kuřecího masa obědy z kuřecího masa top recepty kuřecí maso kuřecí maso k obědu pikantní kuře maso pikantní kureci maso top recepty oběd s kuřecího masa slavnostní oběd z kuřecího masa