Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| Tuky | 123,45 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
Postup přípravy
Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti). Uvaříme tak, aby se dalo obrat maso z kostí. Žebra necháme ve vývaru úplně vychladnout, aby bylo maso šťavnaté. Lze uvařit den předem. Krok 2: Den předem namočíme fazole do studené vody, necháme do druhého dne. Vývar ze žeber cca 1,6 litru přecedíme, přidáme slité fazole a dáme vařit.
Zbylý vývar nevyléváme, ale počkáme na dovaření polévky, jestli ji nebude třeba naředit.
Přidáme 1/2 KL černého pepře, 2 stroužky celého česneku, malou cibulku, 5 kuliček nového koření a zbylé dva bobkové listy. Uvaříme skoro do měkka a uděláme ze dvou lžic mouky a oleje světlejší jíšku. Jíšku necháme prochladnout a zalijem smetanou na vaření, dobře rozmícháme a přidáme k fazolím. Chvilku povaříme. Přidáme obrané maso ze žeber. Krok 3: Nakonec dochutíme 2 PL octa a KL cukru, dle své chuti. Povaříme minutu. Nakonec přidáme, dva stroužky jemně utřeného česneku a rozmícháme v polévce. Už nevaříme. Necháme 2 hodinky odležet, případně dosolíme, ohřejeme a podáváme.
Abeceda polévek - recepty na každý den
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Moje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky
Kajkajak před 3 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 6 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 53 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Suroviny:
fazole,
žebra,
pepř,
koření nové koření,
cibulka,
česnek,
bobkový list,
mouka hladká,
jíška,
smetana na vaření,
ocet,
cukr krystal,
vývar masový
Komentáře (10)
Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm
Co jsou to ty bálešky?