Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 220 kJ / 4 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 142,95 g |
Vláknina | 36,24 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 636,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit.
Krok 2: Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme nakrájená jablka, med, skořici, rum a rozinky a chvíli vše podusíme skoro doměkka.
Krok 3: Připravíme krém: z 250 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně, vmícháme žloutky a do ještě horkého vmícháme rum a tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, pomocí válečku ho opatrně přeneseme na menší plech, propícháme ho na několika místech vidličkou a při 200°C ho asi 10 minut necháme péct. Těsto nesmí zhnědnout.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.
Zveřejněno 17. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ernstbrunnerský jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pNY
Moje poznámka
Ernstbrunnerský jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pNY
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 7 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
jablkovy moucnik,
jablkové moučníky,
top recepty moučníky z jablek,
recepty moučníky s jablky,
moučník s jablky,
moučníky s jablky,
recepty na moučníky s jablky,
jablkový moucniky,
recepty moučník s s jablky,
bílkový moučník s jablky,
recepty na jablkové moučníky,
jablkový moučník top recepty.cz,
moučniky z jablek recepty,
80 g cukru nasypat na plech,
moucnik s jablky a cokoladou,
nové recepty na moučníky z jablek,
piškot s podušenými jablky
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
mléko,
jablko,
máslo,
med,
skořice,
rum,
rozinky,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (2)