Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokodezert s tvarohem a višňovou náplní

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 276 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny81,12 g
Tuky200,04 g
Vláknina23,42 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 832 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy369,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C, plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, prosejeme mouku s práškem a kakaem. Višně nasekáme na drobnější kousky. Krok 2: Vejce s cukrem ušleháme do husté bílé pěny. Za stálého šlehání přidáme horkou vodu, olej
a postupně vmícháme moučnou směs. Vlijeme na plech, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby, jakmile těsto vyběhne, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme (cca 20 minut, zkusíme špejlí). Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout. Krok 3: Nasekané višně dáme povařit s cukrem, dle potřeby zahustíme škrobem a přidáme mandlovou příchuť. Necháme stranou vychladnout, zatím ušleháme tvaroh s cukrem a dáme rozpustit čokoládu. Krok 4: Na vychladlý korpus navrstvíme náplň tvarohovou, na rozetřenou pak dáme vrstvu višňové.
Do ušlehané šlehačky zlehka zašleháme vychladlou, ale ještě tekutou čokoládu a krém natřeme na višňovou náplň. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit. Před podáváním nakrájíme na řezy nebo kostky.

Jak skladovat a zpracovat višně. Vybrali jsme pro vás oblíbené tipy

Zveřejněno 8. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZE0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

PaCaOl: :-) moc děkuji a přeji aby chutnal :-K Krásný den

No to je paráda, určitě vyzkouším. :o)

RubyRom: :-) Romanko moc děkuji od tebe to vždy těší, :-K měj se krásně a hlavně zdravě

Maruško to je nádherný zákusek, skvěle jsi napekla, moc by mi chutnalo. :-K

yanull: :-) souhlasím , když vidím, že všem chutná je to největší odměna :-*:-K

Gabina: :-)moc děkuji a přeji krásný den :-K

Marie Svarcova: Maruško, to znám, také se "kochám", když všem chutná a vnuk Honzík ukazuje vztyčený palec ;-):-K

Vypadá to krásné a ještě líp to musí chutnat <3, určitě vyzkousim

yanull: :-) Janinko moc děkuji za milý komentář, já na sladké moc nejsem ale ráda to dělám pro rodinu i kamarádky:-K Přeji krásný den i všechny další

Luxusní moučník, už podle surovin to bude lahoda, Maruško, Ty si rodinu hýčkáš :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, cukr vanilkový, višně, voda, škrob, cukr krupice, mandle hořké, smetana, čokoláda, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu