Vietnamské jarní závitky podle Šona
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé - křupavé, plné chutné směsi zeleniny a masa, navíc doplněné třeba sladkou chilli omáčkou.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 784 kJ / 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,71 g |
| Tuky | 18,55 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 467 mg |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 6,06 g |
| Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
osolíme, promícháme a vymačkáme z ní důkladně šťávu. Krok 4: Dále přidáme na nudličky nakrájené nabobtnalé houby, scezené. Okapané nudle několikrát přestřihneme na kratší a rovněž přidáme do misky. Naposled přidáme nasekané lístky koriandru a vejce. Krok 5: Směs osolíme, okořeníme pepřem a rybí omáčkou. Zlehka, ale důkladně vše promícháme. Krok 6: Do hrnečku nebo misky nalijeme pivo a postupně budeme balit závitky. Krok 7: Rýžový papír potřeme z obou stran pomocí mašlovačky pivem a necháme pár vteřin změknout. Krok 8: Na papír umístíme 2 lžíce náplně. Tu nemačkáme, protože musí zůstat načechraná, aby závitky nepraskaly. Přehneme přes náplň nejprve obě strany směrem ke středu. Potom přehneme dolní stranu papíru přes náplň a zlehka zabalíme závitek. Nesmí se utahovat, při smažení se mírně nafoukne. Krok 9: Tímto způsobem uděláme všechny závitky. Zavinuté válečky necháme oschnout cca 15 minut a můžeme smažit. Chceme-li závitky křupavé, po oschnutí je ještě lehce potřeme mašlovačkou směsí ze 3 lžic rýžového octa a špetky soli. Ty pak necháme oschnout cca 30 minut. Krok 10: Můžeme potřít ještě jednou a nechat v lednici schnout do druhého dne, tím budou pak osmažené závitky více křupavé. Krok 11: Smažíme v rozpáleném oleji a hotové ukládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti.
Zveřejněno 19. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Moje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 22 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 40 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 45 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 58 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Suroviny:
papír rýžový,
maso vepřové mleté,
mrkev,
klíčky,
jidášovo ucho,
houby,
nudle rýžové,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
omáčka rybí,
pivo světlé,
ocet rýžový,
sůl,
Komentáře (18)
Salát z kysaného zelí s naklíčenou čočkou (mungem)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6A ten sortiment - neviem, či ryžový papier z Tesca alebo Lidla alebo Kauflandu, či Billy je ten "pravý". Však ja sa ozvem, keď budem tápať...