Těsto na pizzu
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout se do prvního sousta. Připravte pro rodinu pizzu na přání, těsto je univerzální na všechny druhy.
Suroviny pro 6 porcí
6 malých pizz
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 410 kJ / 3 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,45 g |
Tuky | 20,03 g |
Vláknina | 30,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,01 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 745,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme 600 g studené vody, do které přidáme 15 g cukru a rozmícháme v ní 3 g čerstvého droždí.
Krok 2: Přidáme ⅔ mouky a uhněteme těsto. Pak přidáme sůl a pokračujeme v hnětení. Po hrstech přisypáváme zbytek mouky a vmícháváme do těsta.
Krok 3: Když má těsto táhlou konzistenci, přikápneme 15 g oleje a vmísíme ho do těsta. Je-li třeba, ještě přidáme zbytek mouky.
Krok 4: Když těsto přestane lepit, přeneseme ho na prkénko a necháme alespoň 5 minut odpočinout. Pak těsto přeložíme na tři čtvrtiny a necháme ho odpočívat dalších 30 minut při pokojové teplotě. Poté ho uložíme v uzavřené míse do lednice kynout.
Krok 5: Druhý den těsto rozdělíme na jednotlivé porce. Na jednu pizzu ho budeme potřebovat přibližně 250 g. Z každého kusu těsta vytvarujemě malý bochánek.
Krok 6: Ty položíme na olejem vymazaný plech a necháme je odpočívat při pokojové teplotě alespoň čtyři hodiny. Pokud je nezpracujeme všechny, můžeme je do druhého dne uložit do lednice.
Zveřejněno 20. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PGl
Moje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PGl
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 2 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 14 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 19 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 32 minutami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 1 hodinou
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 12 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 14 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 14 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej olivový extra virgin
Komentáře (5)
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .