Cizrna po indicku

tonytony Kuchař: tonytony

Doba přípravy: 30 minut záleží na vás Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

cizrna
cibule
olej
indické koření (garam masala, římský kmín, zázvor, kurkuma, kari, koriandr)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte cibuli, případně i česnek a chvíli smažte na oleji. Během smažení přidejte podle chuti většinu následujícího koření: garam masala (speciální indická směs koření), římský kmín, sušený a drcený nebo čerstvý nastrouhaný zázvor, kurkuma, koriandr, kari a případně chilli.

  2. Až bude cibule osmažená, přidejte buď uvařenou cizrnu nebo nakládanou cizrnu z plechovky a přilijte trochu vody. Pokud si cizrnu sami vaříte, je potřeba ji nechat alespoň několik hodin máčet ve vodě a pak vařit alespoň půl hodiny.

  3. K cizrně můžete také přidat vařený nebo nakládaný hrášek, vařený květák, brambory nebo klidně i maso. Vodu nebo spíše omáčku můžete mírně zahustit hladkou moukou. Doporučuji podávat s chlebem a pokud jste jídlo připravili pálivější, zapíjet vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cizrna po indicku

  • michelina michelina

    Tak jdu hned varit......uz se tesim, a vyhovuje mi plne, kdyz si koreni namicham mnozstvi, jak mi chutna.....a muzu pouzivat svoji fantazii ;-)
    Mnam mnam :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • helena bardová helena bardová(neregistrovaný)

    recept vypadá dobře, dnes vyzkouším :) díky. jen prosím nezapíjet vodou :) na pálivé jídlo je nejlepší ozkoušený jogurt. rada přímo od Inda, pití vody to jen zhorší

    Odpovědět

  • vietnamka vietnamka

    ano, toto je presne recept typu "maso, muka, koreniny, zamiesajte podla chuti".
    Aj by som si to uvarila, ale aspon pomery surovin by mi pomohli. Iba co ma to rozladilo.
    Neda sa nejako pridat negativne hodnotenie?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Upraveno, postup přenesen z autorových www stránek, děkuju Klarisce za upozornění :-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

  • Klariska Klariska

    Opravdu hodnotný recept! :no:

    Odpovědět

  • aliah aliah(neregistrovaný)

    tontony: děláš si srandu?:-/

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    pipre, možno máš pravdu a stránky sú fakt jeho, mala som si to najprv overiť a potom písať. Ospravedlňujem sa.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Pokud by to byl jeho vlastní web a také vlastní fotky na něm, tak bych v tom problém až tak neviděla. Snad nám to blíž objasní. V základních údajích tady spousta lidí uvádí své vlastní stránky, on je ve svém profilu má a jsou totožné s odkazem v receptu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Z uvedeného webu je aj foto:-//

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také se přikláním k tomu, aby tu byl uveden celý postup. Koukla jsem se na odkaz a je totožný s údaji na profilu pod jménem tonytony..zřejmě je to i jeho vlastní web, ale i tak by bylo vhodnější rovnou tu napsat postup:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    tonytony, nedávaj tady, prosím, odkazy na nějaké stránky, ale napiš pořádně celý recept tady i s postupem přípravy;-):-) Odkaz se pak může dát jako zdroj, odkud recept pochází:-)

    Odpovědět

  • tonytony tonytony(autor receptu)

  • tonytony tonytony(autor receptu)

    http://www.zazvor.info hm, zázvor, ňamy ňam! :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna recepty cizrna v receptech cizrna recept recepty cizrna recepty z cizrny nejlepší recepty z cizrny cizrna jak uvařit cizrna recept cizrna recepty na jídla z cizrny recept na cizrnu jídla z cizrny recept z cizrny recepty s cizrny jídlo z cizrny cizrna základní recept cizrna vaření jak se vari cizrna nakládaná cizrna jak uvařit cizrnu

Zapomněl/a jsem heslo