Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 431 kJ / 2 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,84 g |
Tuky | 229,56 g |
Vláknina | 6,46 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 618 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z umyté natě odřízneme ty nejhrubší konce a natrháme ji do mixéru. Já jsem měla mladou nať, tak jsem ji dala celou.
Krok 2: Přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme dohladka. Dochutíme dle svých chutí, třeba česnekem nebo pepřem.
Krok 3: Pesto uložíme do uzavíratelné sklenice do lednice. Kdo by chtěl uchovat déle, dávám ho do tvořítek na led a zamrazím. Je kdykoliv po ruce.
Krok 4: Pesto se hodí do pomazánek, na opečené tousty, topinku, na špagety nebo k rajčatům a mozzarelle.
Zveřejněno 12. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Moje poznámka
Celerové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738n1
Nejnovější recepty
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 16 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con carne
Svagi před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 2 hodinami
Skandinávská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova před 2 hodinami
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Receptyodjakuba před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
DianaTr před 3 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Hypnos před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 3 hodinami
Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou
Jitkazmecka před 5 hodinami
Suroviny:
nať celerová,
bazalka čerstvá,
mandle plátkové,
droždí lahůdkové,
česnek,
parmazán,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl
Komentáře (7)
Zkusím z natě řapikateho celeru, to by mohlo být moc dobre. Asi ale bez bazalky.