Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 60 min. 2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

2 ks Kuřecí stehna s kostí
sůl
2 stroužky česneku
zázvor čerstvý
bazalka čerstvá
2 mrkev větší
kmín drcený
brambory
1 lžíce hladké mouky
vývar z parního hrnce
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna očistíme a zlehka z nich odhrneme kůži.

  2. Česnek se zázvorem oloupeme a pokrájíme na tenší plátky.

  3. Kuře pod kůží osolíme, poklademe plátky česneku a zázvoru a na každé stehno dáme 5 - 6 lístků bazalky. Kůži opatrně stáhneme zpátky. Kuřecí stehna dáme do parní nádoby.

  4. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřetem, přiklopíme a necháme pařit asi 40 min.

  5. Mezitím si nakrájíme na hranolky očištěnou mrkev, osolíme jí a posypeme drceným kmínem.

  6. Brambory si oloupeme, dáme do vody, osolíme a okmínujeme.

  7. Po 40 min. si dáme mrkev a brambory do druhé parní nádoby, dáme jí na parní hnec po nádobu se stehny a necháme ještě asi 15 - 20 min pařit.

  8. V klasickém kastrolku si nasucho opražíme mouku do světle hněda, zalijeme jí částí vývaru z parního hnce a necháme 15 min provařit - do lehkého zhoustnutí. Šťávu dle chuti dosolíme a můžeme dochutit bylinkami.

  9. Kuřecí stehna je dobré v kloubu rozříznout, lépe se pak vaří a nezůstávají polosyrová a nebo si stehna vykostíme a zkrátí se tím i doba tepelné úpravy.
    Kdo chce, může stehno zbavit kůže, udělat si z česneku, zázvoru, bazalky a soli hrubší pastu a tím stehna potřít.

Poznámka

Jídla z parního hrnce mám ráda pro jejich lehkost a možnost různých variant, která jsou v "parníku" připravit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec

  • Patricie Patricie

    :-KNádherné:yes::yes:+

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera, pastva pro oči a jistě i chuťové pohárky ;-);-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ingredience jsou mi velmi blízké,ovšem nejsem příliš velký zastánce neopečené kůrčičky na kuřeti.;-) Vím,že příprava v parním hrnci je velmi zdravá a šetrná k surovinám,ale radši bych to šupla do trouby:-)). Jinak receptík pěkný.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pěkný receptík;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Děkuji za další príma recept pro parní hrnec:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Radost pohledět, určitě je to dobrota :yes::-K.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám prakticky stejně, jen právě používám tu pastu, a stehýnka bez kůže, jak píše Mirka v závěru receptu :-p:yes:
    Jo a nemám parní hrnec,tak dělám v pařáku ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí stehna v parním hrnci kuře v parnim hrnci dušená mrkev v parním hrnci kuřecí maso v parní hrnci na zázvoru parní hrnec recepty pečené kuře v parním hrnci kuřecí stehýnka v parním hrnci brambory s kuretem v parním hrnci recepty pro parni hrnec recepty.cz parní hnec kuře na pařáku kuře s batátovými hranolkami kureci stehna v pare kuřecí stehno v parním hrnci hranolky z parniho hrnce recepty parní hrnec parní hnec parní hrnec nebo parní trouba diskuze kureci palicky v parnim hrncie kuřecí stehna v tlakovém hrnci