Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 959 kJ / 2 141 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,64 g |
| Tuky | 91,49 g |
| Vláknina | 15,90 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 272,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme těsto. Nehněteme zbytečně dlouho, aby upečené nebylo tvrdé ale křehké. Necháme zakryté fólií odpočinout než připravíme náplň.
Krok 2: Máslo s mlékem ohřejeme a horkým zalijeme v kastrůlku smíchaný mák s cukrem přidáme skořici, citronovou kůru a plnou lžíci povidel. Dobře promícháme a dáme stranou. Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení. Náplň rozdělíme v kastrůlku na čtvrtiny, lépe se odhadne množství z 1/4 na čtyři rohlíčky.
Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme z každé kruh cca Ø 26 cm (na podložce jsou kruhy vyznačeny, pokud nemáte obkreslete tužkou talíř na pečící papír a na obrácené straně vyválejte kruh).
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy. Krok 4: Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy. Krok 4: Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.
Zveřejněno 10. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské plněné rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR5r
Moje poznámka
Italské plněné rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR5r
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 10 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 32 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 11 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 11 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 12 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 12 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
mléko,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
povidla švestková,
skořice,
kůra citronová
Komentáře (13)
Taky mi to hlava nebere, zvláště když v It. prakticky neznají švestková povidla
No, když ale autorčina maminka říkali...
...a maminky mívají dycky pravdu, že
Ale klid, z jednoho "bi" se fakt nestříli
Rohlíčky vypadají moc dobře
Ale mám dotaz - proč "italské" ?