Zapečené bramborové kuličky

tejaja Kuchařka:

Bramborová jídla 12 názorů

511

Suroviny

500 g brambor
1 lžíce oleje
2 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
pepř
sůl
150 g uzeného sýra
máslo
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, zmiešame s olejom, soľou, korením, vajcom a múkou. Z cesta formujeme guličky veľkosti orecha a v osolenej vode uvaríme.

  2. Vyberáme ich z vody ihneď, ako vyplávu na povrch, nevariť dlhšie. Guličky uložíme tesne k sebe do vymasteného pekáčika, posypeme strúhaným syrom a zepečieme do ružova. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené bramborové kuličky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Nadja: ďakujem. :-8

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O Receptík na mne vykoukl z náhodných - těsto dělám téměř stejně (bez pepře), a spíše noky, ne kuličky, ale nikdy jsem je nezapékala. Musí to být dobrůtka.:-p :yes:+11.:yes:

    Odpovědět

  • tanika tanika

  • eva hubova eva hubova

  • Bibinka Bibinka

    tejajo, to je ovšem vskutku bezvadný a já to musím vyzkoušet, že by rovnou zítra k večeři:-?bodík jasnej:yes:ještě, že ho Jana73 našla:-!

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tak tohle se me líbí:yes: Díky Náhodné recepty;-)

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    No a to je přesně ono. Mně se nechce v tydnu vyvářet a tak hledám jednoduché a chutné recepty. O vikendu to pak muže byt něco složitějšího, aby si toho rodinka vážila. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Preclík : mne sa na tom recepte páči to, že je tak jednoduchý a lacný:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Preclíku, neviem ;-)zatiaľ som robila s údeným. Ten dá tomu fajn chuť. S Nivou by to malo už inú chuť, ale myslím, že zlé by to nebolo. ;-)

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Když by tam byla uzená slaninka, tak by mohl být sýr trochu dietnější. Třeba Niva, co ty na to?:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Preclíku, slaninka neuškodí:-)Len to bude dosť mastné, ten údený syr je už tak dosť tukový a tuk sa zapečením vytopí. Ale vyskúšam to najbližšie so sleninou, díky za tip:-p

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Až se sbíhají sliny. A co takhle k tomu sýru trošku slaninky? To by se to zapékalo.:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo