Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 3 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 20 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 4 minutami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 43 minutami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 1 hodinou
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 1 hodinou
Jednoduché langoše
Fitulka před 1 hodinou
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 2 hodinami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 3 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)