Suroviny pro 5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 79,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme.
Krok 3: Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme.
Krok 4: Pečicí mísu remosky vyložíme papírem na pečení zhruba do 2/3 výšky. Vystřižené kolečko papíru nejdříve zmuchláme do koule a pak teprve rozložíme, bude lépe držet tvar (místo papíru ale můžeme mísu vymazat sádlem, obzvlášť, pokud máme s teflonovým povrchem).
Krok 5: Do mísy rozprostřeme květákovou směs, nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30-40 minut. Čas je pouze orientační.
Krok 6: Pokud by se zdálo, že se začíná povrch připalovat, tak ho překryjeme kolečkem alobalu.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a jablečným kompotem nebo lehce nasládlým mrkvovým salátem.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Moje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Nejnovější recepty
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno 18. 5. 2025 11:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 57 minutami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny květakovy mozecek,
zapečený květák v remosce,
květákový mozeček zapečený,
květák v remosce,
květák na mozeček zapékaný,
květákový mozeček,
zapečený květák recept,
recepty z remosky,
zapékané květákový mozeček,
recepty z do remosky,
recepty v remosce,
zapečený květák s vejce v remosce,
zapečený květákový mozeček recept,
květákový mozeček to zapekany,
pečený květákovi mozecek,
kuska rice,
zapeceny mozecek,
mozeček květakovy,
zapékaný květák v remosce,
remoska recepty
Suroviny:
květák,
sůl,
pepř mletý,
slanina uzená,
sádlo,
cibule,
vejce,
strouhanka
Komentáře (13)