Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle tohoto receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta. Těsto se netrhá a štrúdl je po upečení velmi chutný. Navíc je méně tučný, než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 4,5 (101×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 684 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme odváženou mouku a přidáme jogurt, na menší kousky nakrájenou Heru, žloutek a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, jde to hezky a rychle. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na chvíli vychladit. Krok 2: Mezitím nastrouháme omytá jablka nahrubo a připravíme ostatní ingredience na štrúdl. Také zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Odpočaté těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl jednotlivě rozválíme na moukou posypaném válu. Jde to moc hezky, těsto se netrhá. Krok 4: Každý plát vyváleného těsta posypeme strouhankou. Rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy nebo mandlemi. Krok 5: Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem (není nutné). Štrúdly přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova téměř půl hodiny při 180 °C.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 6. 9. 2012

Poznámka autorky Ivusa

Recept mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (124)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Těsto vypadá dobře, ukládám si recept a vyzkouším :) Děkuji!

Skvělé těsto, krásně se s ním pracuje, nelepí a jde velmi tence vyválet. Už mam dva jablkové a jeden slaný štrůdl. 👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S těstem se moc hezky pracovalo, díky za recept

Dokonde i mně se povedl, s těstem se krásně pracovalo.

Dobré vláčné těsto. Jeden závin jsem naplnila jablky, druhý makovou nádivkou. Díky za recept!:-)

Moc dobrý závin. :-)

Štrúdly peču docela často a to zrovna podle tohoto receptu, pokud chci jogurtové těsto. Musím pochválit. :yes:

:-)<3:yes: nevím odkud recept pochází ale tak peču štrůdly už 50 let dřív se dávalo jen máslo II

Ivusa: To byla opravdu rychlovka, moc děkuju za odpověď :-8

Bodatosa: určitě,bude to ok.<3

Dobré odpoledne z Yokohamy ... Moc rád bych upekl tuhle mňaminu mamince mé manželky a jenom bych se chtěl zeptat, jestli místo Hery můžu přidat obyčejné máslo ...? Děkuji

Bodatosa: určitě, já dělám jen z másla, je lepší...

Bodatosa: ano, určitě změńte za máslo, je daleko lepší, Heru vůbec nepoužívám, jen kvalitní máslo, zakoupené v Rakousku.

S těstem se velmi dobře pracovalo, ale možná jsem ho vysušila, bylo dost tvrdé.

Dělám podobné těsto a místo strouhanky dávám ovesné vločky. Trvanlivost upečeného štrúdlu je však stejná. :-D Těsto vydrží v lednici i 3 dny a také jsem ho zkusila zmrazit. Po rozmražení těsta byl štrúdl stejně dobrý.

Ivana64: ty ovesné vločky mě nenapadly, výborný nápad, zítra tento štrudlík 3 kusy upeču😀...

Buchyna: Děkuji;-)

Zdravím, tak štrůdlík se povedl ( viz. foto ). S těstem se opravdu moc dobře pracuje:-*, je vláčné a nelepí se. Děkuji za tip, již mám uloženo a budu péct i nadále. Pěkný den a bodík zasloužený:-K

Buchyna: Dávám přednost tučnému ,ale myslím že na tučnosti nezáleží ;-)

Zdravím, receptík mne zaujal. Jen takový malý dotaz: jogurt tučný, nebo je to jedno? Určitě vyzkouším a dávám do oblíbených<3 Určitě zasloužený bodík:-* a děkuji za inspiraci:-Q

Redtrooper: to jsem ráda že se Vám těsto povedlo ;-)

Redtrooper: Ano s tim testem, je tento problem opravdu neprekonatelny. Zitra pecu strudl, testo mam v lednici od patku. :-//:-D

Bál jsem se toho, ale vše dopadlo dobře. S těstem se opravdu velmi dobře pracuje a to i když se vyvalí na slabý plat, drží krásné pohromadě. Po upečení je těsto krásné křehké a bohužel chvilku po upečení třičtvrtě šišky snězeno na posezení. :)

Marylin: můžete úplně ve stejném poměru

Muzete použit masco místo Hery a kolik ?

Tématické fráze:
rychle testo na strudl, těsto na strudl, rychlý štrudl, štrudl, testo na štrudl z hery, dobré a rychlé těsto na štrudl, štrudl z hery, domácí rychlý štrůdl, sladké pečení rychlé levné, rychlý jablkový štrůdl, levný štrůdl, dobrý a rychlý recept na štrudl, levné recepty na pečení, rychle a levne peceni, rychlí štrudl, pečení z hery, rychlý domácí štrudl, domácí jednoduchý štrudl, recept na rychly štrudl, štrůdl těsto

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu