Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 268,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaríme 0,5 kg zemiakov v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
Krok 2: Zvyšok surových zemiakov (1 kg) aj uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3: Pridáme škrob a jemne osolíme.
Krok 4: Lyžicou z cesta robíme priamo na vymastený plech placky vysoké asi 1 cm s priemerom cca 10 cm.
Krok 5: Pečieme na 180 °C asi 20-30 minút, podľa toho, aké tmavé ich chceme mať.
Krok 6: Podávame teplé s kyslým mliekom.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Moje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 18 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 10 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 10 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 11 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
solamyl,
sůl,
mléko
Komentáře (5)