Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky z ovesných vloček

Jednoduché a rychlé sušenky z ovesných vloček jsou po upečení křehké a určitě vám zachutnají. Zvládne je i začátečník. Sušenky z ovesných vloček podávejte na snídani nebo svačinu.

Hodnocení receptu je 4,9 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 45-50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 180 kJ /
6 257 kcal
Bílkoviny115,08 g
Tuky348,31 g
Vláknina57,15 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 306 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy636,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčko s rozpuštěným tukem promícháme a postupně vsypeme všechny suché suroviny. Je z toho hodně husté těsto. Krok 2: Z těsta mokrou rukou nebo malou lžičkou tvoříme kuličky o průměru cca 2,5 cm, které dáme na plech s pečicím papírem a trošku rozmáčkneme na placku. Krok 3: Pečeme na 180 °C do růžova asi 15-20 minut. Krok 4: Po upečení jsou placičky hodně křehké, proto sundáme pečicí papír i s placičkami a necháme na něm vychladnout.

TIP: Snadné recepty na domácí ovesné sušenky

Zveřejněno 16. 8. 2011

Poznámka autorky Svetlana

1 hrnek = 250 ml

Dělala jsem včera poprvé a opravdu jsou vynikající. Křehké a fakt chutné. Příště jsem si říkala, že ještě přidám kandované ovoce. Jako svačinka, nebo snídaně místo Be-be cerálních sušenek absolutně ideální...

Místo tabulkové čokolády používám i nahrubo rozmixované figurky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YEV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YEV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím :) Chci se zeptat, vyzkoušel někdo dát místo másla kokosový olej? Raději bych zdravější verzi, když už cvičím, tak ať se ústa radují a boky nežalují 😄

KarolMatus: Problém bude nejspíš v tom, že originální recept počítá s máslem. Kokosový olej má nižší bod tání a je tekutější, proto se sušenky roztékají a lepí. Zkusila bych přidat více ovesných vloček už do samotného těsta, dle konzistence. Tak, aby byla konzistence spíše pevnější. Formu na müsli tyčinky můžete samozřejmě použít.

Můžete také zkusit dát méně kokosového oleje (např. 150 g) a 50 g nahradit jablečným pyré nebo jogurtem. Bohužel pokud se nedržíte přesného receptu tak, jak je uveden, je potřeba vyzkoušet různé varianty, než se sušenky vyladí 😊

Aby se sušenky tolik nerozplácly, kuličku už dlaní nerozmačkávejte. 😉

Pokud se v receptu používá hrnek, většinou je myšleno 250 ml, do receptu jsem to doplnila :)

iveta.kroul: Moc děkuji za odpověď :)

Me se sušenky roztekly dost i s máslem, a to jsem ho tam dala méně než je v receptu 😀 Vyzkouším rady, ono to půjde 😊

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super recept, výborné sušenky!

Sušenky se povedly, místo čokolády jsem použila sušené brusinky. Opravdu skvělý recept 👍

Byly výborné, ale určitě bych příště dala tak 200g másla místo 250, protože spousta másla vytekla. Ale za tu chuť to stálo👍

AniCiz: v dia verzi bych použila místo cukru erythritol ;-)

Výborná chuť. Děkuji za recept.

byly výborné

ahoj, v receptu se píše 250 gramů másla, ale většina píše že dali pouze 190. Nevím kolik mám dát:-D ale recept určitě vyzkouším

Výborný recept :-8 Udělala jsem si veganskou verzi a vejce nahradila psylliem, vynechala ořechy a těsto udělala hustější aby se dalo válet a vykrajovat... Jednu část jsem udělala s kakaem a druhou s nasekanou čokoládou, no budu muset udělat další várku, vážně výborný recept <3 Přidávám foto srdíček ;-)

Byly moc dobré, jen se za nimi zaprášilo, budu je dělat znovu na vánoce, k dalšímu cukroví ;-)

Dobrý den jak přesně dlouho péct udělala jsem kakaové a klasické děkuji moc

Vynikající <3
Díky za recept

Jsou opravdu výborné. Jen jsem ubrala trochu tuku a dala jsem jen 190g.

Recept super a rychlý. Sušenky moc chutnaly, dokonce i mému příteli a to je co říct. Děkuji za super recept paní Svetlano :-):yes::yes:

Super recept jsou výborné, dala jsem místo skořice pernikove koření a přidala lžičku kakaa. Mňamka:yes:

Tématické fráze:
ovesné sušenky, ovesné vločky recepty, ovesné sušenky recept, recepty z ovesnych vlocek, ovesné sušenky s medem, ovesné vločky recepty sušenky, ovesné sušenky bez mouky, pečení z ovesných vloček, ovesné vločky susenky, susenky ovesne vlocky, sušenky ovesné vločky recepty, zdravé pečení z ovesných vloček, domácí ovesné sušenky, recept na ovesné sušenky, recept ovesné sušenky, recepty z vloček, recepty ovesne vlocky, ovesné sušenky s ořechy, ovesné vločky recept susenky, recepty ovesné vločky sušenky

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, skořice, máslo, cukr krystal, vejce, cukr vanilkový, vločky ovesné, ořechy, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu