Suroviny pro 1 dávka
Množství je do 2 minitoustovek (formy).
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 880 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 458,76 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 1,66 g |
Cholesterol | 960 mg |
Sodík | 13,32 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 3,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa ukrojíme 4 pláty (do každé formy dva kusy) velikosti dna formy, silné cca 2,5 cm a zbytek masa pokrájíme na kostky 1-2 cm.
Krok 2: Pláty i kostky dáme do mísy, přidáme sůl a ručně masírujeme nejméně ½ hodiny. Během masírování masa postupně přileváme ledovou vodu. Tato fáze je velmi důležitá k tomu, aby se šunka nedrolila a držela pohromadě.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Moje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 17 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 27 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
kotleta,
voda,
rychlosůl,
sůl,
ořechy pistácie,
mandle plátkové,
paprika sušená sladká
Komentáře (8)
Chci Tě poprosit, zda můžeš přidat fotku formiček nebo odkaz na ně - neznám je.
** V bodu 5 píšeš "vaříme ...." - vaří se zcela ponořené ve vodě, nebo jen částečně, nebo na páře?
** Podle fotky mi to připadá, že jsou tam 4 vrstvy masa ???