Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 467 kJ / 1 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,19 g |
Tuky | 45,75 g |
Vláknina | 52,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 283,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na plátky.
Krok 2: Vše dáme do pekáče, prolijeme olejem, posypeme částí koření, kmínem, pepřem, přidáme hořčici, promícháme a rovnoměrně rozložíme. Podle obsahu soli v koření můžeme přisolit. (Můžeme také lehce posypat čubricou pro vůni.)
Krok 3: Čtvrtky z obou stran dobře posypeme grilovacím a kari kořením. Poskládáme na brambory kůží dolů a přikryjeme alobalem.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi hodinu. Poté odstraníme alobal, obrátíme čtvrtky kůží nahoru a pečeme na kůrčičku asi 1/2 hodiny.
Zveřejněno 29. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí čtvrtky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R4L
Moje poznámka
Kuřecí čtvrtky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R4L
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 1 hodinou
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 1 hodinou
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 2 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 2 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 2 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 2 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Suroviny:
kuře čtvrtky,
brambory,
cibule,
mrkev,
česnek,
koření grilovací na kuře,
koření kari,
kmín celý,
hořčice,
olej,
pepř,
sůl,
koření čubrica
Komentáře (3)