Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

Drůbeží maso Doba přípravy: do 15 minut 11 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: do 15 minut 11 názorů

Suroviny 2 porce

2 uzené kuřecí čtvrtky
3 velké cibule, (cca 360 g), nakrájené na tenké půlměsíčky
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
2 lžíce oleje
150 g slaniny nakrájené na tenké proužky
150 ml vývaru
špetku mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.

  2. Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5 minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat.
    Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Pokud potřebujete 4 porce, klidně je do hrnce přidejte. Maso může být i přes sebe.

Já jsem navíc do jídla přidala nakrájené lístky medvědího česneku z mrazáku, ale v surovinách to neuvádím. Každý ho mít nemusí. Můžete místo něj použít zelenou část lahůdkové cibule.

Komentáře k receptu Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

Tématické fráze: uzené kuřecí čtvrtky recept uzené kuřecí čtvrtky uzené kuře uzene ctvrtky kuřecí čtvrtky recept uzene kureci ctvrtky recepty uzené kuře recepty kuchařka,uzené kuřeci čtvrtky kuřecí čtvrtky recepty uzené kuře recept recepty na uzené kuřecí čtvrtky recepty z uzeného kuřete kuřecí čtvrtky recepty uzené kuřecí ctvrtky uzene kuřeci čtvrtky uzený kure uzené krůtí čtvrtky kuřecí čtvrtky na česneku uzené kuřecí čtvrtky recept recepty na kuřecí kuřecí čtvrtky