Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 076 kJ / 3 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 260,24 g |
| Tuky | 268,25 g |
| Vláknina | 23,85 g |
| Cholesterol | 955 mg |
| Sodík | 4,86 g |
| Sůl | 11,70 g |
| Sacharidy | 28,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chléb natrháme nebo nakrájíme na drobné kousky.
Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce (PH).
K masu přidáme natrhaný chléb. Krok 2: Slaninu nakrájíme na silnější plátky, ty nakrájíme na širší špalíčky a přidáme je do PH k masu. Krok 3: Zeleninu očistíme, celer nastrouháme na jemném struhadle a papriku nakrájíme na silnější proužky. Krok 4: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do zlatavé barvy.
Ke konci restování přidáme mletou papriku a kmín, rychle promícháme a zalijeme vývarem. Krok 5: Cibulovou směs přemístíme do PH, přidáme celer, koření a vše promícháme.
Přiklopíme poklicí, hrnec nastavíme na program High (2 stupeň) a necháme pracovat 3,5 hodiny.
Půl hodiny před dokončením do PH přidáme nakrájenou papriku. Krok 6: Na přílohu se hodí knedlík, těstoviny nebo čerstvé pečivo.
Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce (PH).
K masu přidáme natrhaný chléb. Krok 2: Slaninu nakrájíme na silnější plátky, ty nakrájíme na širší špalíčky a přidáme je do PH k masu. Krok 3: Zeleninu očistíme, celer nastrouháme na jemném struhadle a papriku nakrájíme na silnější proužky. Krok 4: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do zlatavé barvy.
Ke konci restování přidáme mletou papriku a kmín, rychle promícháme a zalijeme vývarem. Krok 5: Cibulovou směs přemístíme do PH, přidáme celer, koření a vše promícháme.
Přiklopíme poklicí, hrnec nastavíme na program High (2 stupeň) a necháme pracovat 3,5 hodiny.
Půl hodiny před dokončením do PH přidáme nakrájenou papriku. Krok 6: Na přílohu se hodí knedlík, těstoviny nebo čerstvé pečivo.
Zveřejněno 17. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš se slaninou, celerem a čerstvou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD6yo
Moje poznámka
Vepřový guláš se slaninou, celerem a čerstvou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD6yo
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 18 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 1 hodinou
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 2 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 5 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 6 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
slanina gazdovská,
cibule,
celer,
paprika,
vývar masový,
sádlo,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
kmín drcený,
bobkový list,
koření nové koření,
chléb,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (4)