Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: i s přípravou cca 35 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 4 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g slaniny
200 g čerstvé masité papriky
1 lžíci oleje
1 menší cibuli
1 lžičku sladké mleté papriky
2 prolisované stroužky česneku (kdo nemá rád, vynechá)
Záklechtka:
2 lžičky solamylu
200 ml smetany
Na dochucení:
sůl
mletý pepř
na ozdobu lístky čerstvé petrželky
na podlití vodu nebo vývar
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji osmahnout do hrnce na rozehřátý olej.

  2. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a restujeme cca 2 minuty. Přidáme játra, necháme prudce zatáhnout, zasypeme paprikou a rychle promícháme.

  3. Podlijeme 150 ml vody, zlehka osolíme a opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou 15 minut.

  4. Poté přidáme záklechtku, česnek, podle potřeby dochutíme a necháme 2 minuty projít slabým varem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou

Tématické fráze: kuřecí jatra na smetaně kuřecí játra recept kuteci jatra s knedlikem kuřecí játra recepty kuřecí játra na cibulce s rýží kureci jatra se slaninou kureci jatra s paprikama kuřecí játra na cibule se slaninou kuřecí na smetaně játra s paprikou se smetanou kuřecí játra na smetaně recepty ghostland (2018) recept frankfurtska polevka kureci jatra na pepri játra na cibulce se slaninou hovězí kuřecí jatra smetana slanima kureci jatra se slaninou a klobasou kuřecí játra na slanině kureci jatra s knedlikem kureci játra na cibulce se slaninou hovězí

Zapomněl/a jsem heslo