Dršťková polévka
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a drobně nakrájenou cibulí a petrželkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 805 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,53 g |
Tuky | 7,69 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dršťky omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme je bez soli doměkka. Trvá to asi 3 hodiny.
Krok 2: V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej, na kterém orestujeme oloupanou a drobně krájenou cibuli, přidáme česnekovou pastu, sladkou a pálivou papriku a necháme "rozvonět" - pozor, v tomto kroku budeme opatrní, po rozvonění papriky ihned přilijeme vodu, jinak by mohla paprika zhořknout.
Krok 3: Uvařené dršťky nakrájíme a přidáme je do hrnce s cibulovo-paprikovým základem. Přivedeme k varu, přidáme jíšku, ochutíme pepřem a solí a vaříme asi půl hodiny za občasného promíchání.
Krok 4: Před dokončením vaření dochutíme ještě majoránkou, kterou lehce promneme mezi dlaněmi.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjg
Moje poznámka
Dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjg
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 23 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 33 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
držková polévka,
držková polévka z předvařených držek,
dršťková polévka,
dršťková polévka,
pravá dršťková polévka,
drzkova polevka recept,
drštková polévka recept,
drštková polévka recept,
recept na dršťkovou polévku,
recept na dršťkovou polévku,
recept na držkovou polévku,
držková polívka,
držťková polévka,
drskova polevka,
drštková polévka z předvařených drštek recept,
recepty- drštková polévka,
recept držková polévka,
drštková,
drstkova polivka,
držková polévka recepty
Suroviny:
dršťky,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
pasta česneková,
sádlo,
jíška,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (43)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám držťky v tlakovem hrnci a než je do něj dám na 40 minut vařit, ještě je 2-3x povařím v čisté vodě.