Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 643 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,67 g |
Tuky | 29,69 g |
Vláknina | 44,30 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 114,47 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 2 litry vody, promícháme a necháme 15-20 minut povařit. Krok 2: Poté přidáme růžičky květáku, ochutíme solí, mletým pepřem a novým kořením.
Zamícháme a vaříme 10 minut.
Smícháme žloutek s jogurtem a dobře promícháme.
Rozdrtíme česnek. Krok 3: Po 10 minutách, když je květák uvařený, vypneme sporák.
Směs jogurtu a vaječného žloutku přidáme do polévky a promícháme.
Přidáme drcený česnek a kopr.
Zveřejněno 25. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší květáková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZQl
Moje poznámka
Nejlepší květáková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZQl
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 23 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové kuličky
Dedepeti před 29 minutami
Svíčková na smetaně
Gretik před 39 minutami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 1 hodinou
Bezlepková bábovka s vaječným likérem
HanaPokorna před 1 hodinou
Brambory s brynzou a smetanou
ZuzanaVo před 2 hodinami
Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou
Evaseb před 2 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 4 hodinami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 4 hodinami
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 4 hodinami
Suroviny:
květák,
mrkev,
celer,
brambory,
jogurt,
žloutek,
kopr,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření
Komentáře (3)