Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 643 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,67 g |
Tuky | 29,69 g |
Vláknina | 44,30 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 114,47 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 2 litry vody, promícháme a necháme 15-20 minut povařit. Krok 2: Poté přidáme růžičky květáku, ochutíme solí, mletým pepřem a novým kořením.
Zamícháme a vaříme 10 minut.
Smícháme žloutek s jogurtem a dobře promícháme.
Rozdrtíme česnek. Krok 3: Po 10 minutách, když je květák uvařený, vypneme sporák.
Směs jogurtu a vaječného žloutku přidáme do polévky a promícháme.
Přidáme drcený česnek a kopr.
Zveřejněno 25. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší květáková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZQl
Moje poznámka
Nejlepší květáková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZQl
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
květák,
mrkev,
celer,
brambory,
jogurt,
žloutek,
kopr,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření
Komentáře (4)