Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,99 g |
Tuky | 17,99 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 377 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 16,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ošúpanú cviklu nakrájame na kolieska asi 7-8 mm hrubé.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Zveřejněno 26. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Moje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 11 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
vejce,
kmín drcený,
ředkvičky,
rajče,
pažitka,
olej,
sůl,
jogurt,
křen strouhaný
Komentáře (7)