Banánový „cheesecake" s čokoládou a rumem

BarbaraP Kuchařka: BarbaraP

Doba přípravy: 30 min + několik hodin tuhnutí Dorty 8 názorů

Suroviny

1 balení bebe sušenek
250 g másla
400 g tvarohu ve vaničce
200 g smetany (40%)
med
vanilkový cukr
rum
banány
čokoláda na vaření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bebe sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem, medem a trochou rumu a naneseme asi 1 cm vysokou vrstvu na spodek formy, ve které chceme koláč dělat a necháme v lednici zatuhnout.

  2. Ve větší misce smícháme tvaroh s našlehanou smetanou, přidáme rum a vanilkový cukr dle chuti a vše našleháme.

  3. Banány nakrájíme na menší kousíčky a vmícháme do tvarohové směsi.

  4. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni s máslem.

  5. Zatuhlou sušenkovou vrstvu lehce polejeme čokoládou, naneseme tvarohovou směs s banány, rovnoměrně rozetřeme, úplně nahoru znovu nalejeme zbytek čokolády a necháme vše zatuhnout minimálně na pár hodin v lednici.

Poznámka

Klasickou obdobu tvarohového koláče „cheesecake“ jsem trochu vylepšila o banán, čokoládu a rum:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banánový „cheesecake" s čokoládou a rumem

Tématické fráze: cheesecake s banánem bananovy cake nepečený cheesecake s banánem nepeceny bananovy cheesecake aby banán nezčernal bananovy cheescake banánový cheesecake nepečený co delat aby banan nezcernal cokoladovo bananovy cheesecake banánový chessecake co dělat aby nezčernal banán nepečený dort s banány a kondenzovaným mlékem nepečený cheesecake s banány bananove cheesacake cheesecake cheesecake banánový nepečeny banán aby nezčernal nepečený cheseecake čokoládový cheesecake s banánem banánový koláč s čokoládou

Zapomněl/a jsem heslo