Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí, smetanou a medvědím česnekem a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 115 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,37 g |
Tuky | 77,80 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 2,15 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 26,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme. Šalotku nakrájíme najemno.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a opečeme kousky jater. Přidáme šalotku a společně chvíli restujeme.
Krok 3: V trošce vody rozmícháme lžíci mouky. Játra zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zašleháme připravenou mouku, mírně osolíme a necháme provařit cca 20 minut.
Krok 4: Před koncem přidáme dijonskou hořčici, smetanu a ještě krátce povaříme. Na závěr vmícháme jemně krájený medvědí česnek a dochutíme pepřem.
Zveřejněno 12. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Moje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 22 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 20 minutami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 2 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 12 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 14 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 14 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 15 hodinami
Suroviny:
játra krůtí,
cibule šalotka,
hořčice dijonská,
mouka,
vývar drůbeží,
smetana ke šlehání,
pepř bílý mletý,
sůl,
ghee,
česnek mědvědí
Komentáře (3)