Nutrie (králík) pečená v marinádě
S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě chutná výtečně. Pokud neseženete nutrii, lze stejně připravit o něco méně šťavnatého králíka.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,47 g |
Tuky | 110,19 g |
Vláknina | 15,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule a česnek oloupeme, pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso.
Krok 2: Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice.
Krok 3: Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou na 210 °C, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme při teplotě 170-180 °C. Každá trouba ale peče jinak, dejte pozor na vysušení.
Zveřejněno 6. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nutrie (králík) pečená v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjWL
Moje poznámka
Nutrie (králík) pečená v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjWL
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 48 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 36 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 46 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
nutrie recept,
nutrie recepty,
recepty z nutrie,
recept na nutrii,
nutrie,
recepty z masa nutrie,
recept nutrie,
nutrie recepty na zelenině,
recepty nutrie,
pečená nutrie na zelenině,
příprava nutrie,
recepty na nutrii,
jak upéct nutrií,
recept z nutrie,
nutrie na česneku,
maso z nutrie,
nutrie na zelenině,
úprava nutrie,
recept na pečenou nutrii,
nutrie priprava
Suroviny:
nutrie,
sůl,
voda,
olej,
pepř,
sůl,
paprika sušená sladká,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
česnek,
cibule
Komentáře (31)
Zkusil jsem ji podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/9618-hovezi-na-div...
Před mančaftem jsem prosicher prohodil, že to byl králík velký jako malé prase (3,5 kg bez hlavy a ocasu)
To maso bylo opravdu fantastické
Už mám zamluvené další hlodavečky...