

Jahelné kuličky v kakau
Suroviny 48 porcí
- 200 g jáhel
- 1 l vroucí vody
- 100 g rozinek
- 40 g kešu másla
- 20 g kakaa
Postup přípravy receptu
Jáhly spaříme vroucí vodou, dáme do hrnce a přilijeme 1 l vroucí vody. Vaříme do změknutí jáhel a vypaření vody. Necháme cca 15 minut vychladnout.
Mezitím rozinky nakrájíme na menší kousky, které přidáme k vychladlým jáhlám. Ke směsi přidáme také kešu máslo.
Z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme v kakau a můžeme je dát do papírových košíčků. Z těsta vyjde cca 48 kuliček. Pokud máte raději sladší věci, přidejte lžíci medu.
Poznámka od kuchařky
Tento, ale i mnohé další recepty naleznete na stránkách: http://www.ragefitness.cz