Borůvkový koláč ze zakysané smetany
Ať už na snídani, k odpolední kávě nebo třeba s sebou na výlet, je tento koláč jako stvořený. Vláčnost těsta zajistí zakysaná smetana, chuť pak můžete doladit ovocem, které máte rádi nebo které má právě svoji sezónu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 533 kJ / 2 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,51 g |
Tuky | 94,32 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 760 mg |
Sodík | 447 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 464,60 g |
Postup přípravy
Vejce vyšleháme společně s cukrem do bílé pěny. Krok 2: Do pěny opatrně vmícháme zakysanou smetanu a po troškách postupně přisypáváme mouku smíchanou a práškem do pečiva. Nakonec přilejeme mléko. Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe ovocem. Krok 4: Posypeme žmolenkou, na kterou jsme smíchali mouku, cukr a máslo. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.
Zveřejněno 20. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový koláč ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnyW
Moje poznámka
Borůvkový koláč ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnyW
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 8 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno 22. 6. 2025 17:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 48 minutami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 58 minutami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 1 hodinou
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 2 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 2 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 3 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 7 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 8 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr,
vejce,
prášek do pečiva,
borůvky,
mouka hrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (2)