Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na žampionech jako z čínské restaurace

Jeden z nejžádanějších pokrmů prodávaných v centrech rychlého občerstvení si můžete podle tohoto receptu připravit sami doma. Kuřecí maso se zeleninou a žampiony stačí chvíli opékat na pánvi, dochutit omáčkami a vínem a zahustit Solamylem.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 334 kJ /
558 kcal
Bílkoviny86,52 g
Tuky3,99 g
Vláknina6,35 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 3,76 g
Sůl8,92 g
Sacharidy37,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, mrkev na tenké plátky (můžeme také nakrájet škrabkou na brambory), cibuli na měsíčky. Krok 2: 1/4 pekingského zelí podélně přeřízneme na cca 4 díly a nakrájíme na proužky. Krok 3: Pánev wok rozpálíme, nalijeme olej a vložíme kuřecí maso. Smažíme za stálého míchání, až se zatáhne ze všech stran. Krok 4: Opepříme, přidáme česnek a nakrájenou mrkev a promícháme. Přidáme cibuli a žampiony a opékáme asi 2 minuty. Krok 5: Do pánve přidáme sójovou omáčku, Hoisin omáčku, rýžové víno a vše promícháme. Krok 6: Pak teprve přidáme pekingské zelí - musí zůstat křupavé. Dosolíme podle chuti (sójová omáčka je slaná), přidáme cukr a vše opět promícháme. Krok 7: Nakonec přidáme Solamyl rozmíchaný v malé skleničce vody a necháme za stálého míchání zhoustnout. Krok 8: Podáváme s rýží.

TIP: Čínská kuchyně

Zveřejněno 27. 7. 2023

Poznámka autorky Lenunka

Jídlo chutná přesně jako z čínské restaurace, zvlášť, když použijete originál suroviny, sójová omáčka je nejlepší Kikkkoman nebo Pearl River Bridge, kterou má v sortimentu i Tesco. Rýžové víno na vaření seženete například v Globusu. Vše je k dostání samozřejmě i v každé vietnamské večerce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To vypadá úplně jako z asijské restaurace :-) Vyzkouším.:yes:

Eja57: :-K vypadá to výborně a jednoduše :-K

Lenunka: asi se ptáš na tu rýži.
Já ji dělám úplně jednoduše.

Eja57: přidáno, zajímá mě Tvá příprava, třeba něco doladím :-K

Lenunka: to by bylo fajn, taky ji občas dělám tak jsem zvědavá jak ji děláš ty:-K

:-O nádhera! :yes:<3

Hella (moderátorka): Já hrášek nedávám, jen do smažené rýže, když bude čas, přidám recept i na ni :-K

Eja57: Ahoj Evi, mám dovolenou, tak jsem našla trochu času :-K:-K

Tak přesně tohle si tam vždy dávám. A dávají tam navíc ještě hrášek. Super recept!

Dlouho jsi tu nebyla :-K
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším.

Suroviny:
prsa kuřecí, mrkev, zelí pekingské, cibule, žampiony sterilované, sojová omáčka světlá, víno rýžové, česnek sušený, solamyl, sůl, pepř mletý, olej, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu