Sirup švestkovka
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte zředěný studenou vodou, nebo ho zalijte horkou vodou a dejte si ho místo čaje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 659 kJ / 2 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 512,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozmačkáme a potopíme do převařené studené vody tak, aby byly ponořené pod vodou. Dáme na 2 dny do lednice.
Krok 2: Po dvou dnech přidáme cukr. Zahřejeme, až se cukr rozpustí a poté vypneme. Do směsi vymačkáme citronovou šťávu. Pokud chceme sirup uchovat delší dobu, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 3: Směs necháme trochu vychladnout a poté pasírujeme přes sítko a naplníme do lahví.
Zveřejněno 10. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Moje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 45 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 49 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 50 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
citron,
kyselina citronová
Komentáře (4)