Kynuté cuketové knedlíky
Cuketa je v kuchyni neuvěřitelně variabilní, a vzhledem k tomu, že ji s úspěchem vypěstuje i zahradník začátečník a to v množství větším než malém, stala se tahle zelenina hitem našich zahrádek. A tak došlo k tomu, že skončila i v knedlíku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,03 g |
| Tuky | 14,04 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 379,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nakrájíme na kousky a dáme do mixeru. Promixujeme a přidáme vejce a sůl. Rozmixujeme najemno.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, droždí a cukr. Přidáme cuketu a smícháme. Bude to husté, ale cuketa pustí ještě vodu.
Krok 3: Po deseti minutách opět promícháme. Pokud to bude husté přidávejte mléko postupně. Těsto musí být jako na klasické knedlíky.
Krok 4: Může být trochu hustší, při kynutí malinko zřídne. Necháme hodinu kynout. Pak už promísíme na podsypaném vále a zpracujeme dva knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Krok 5: Můžeme vařit ve vodě 25 minut, v polovině obrátíme ( jestli jsou uvařené zkusíme špejlí). Po uvaření propícháme. Nebo 20 minut v parním hrnci. Obojí jsou dobré.
Proč praskne knedlík při vaření a jak tomu zabránit - rady a tipy
Zveřejněno 13. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Moje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 10 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Beskydský bigos
magdalenka před 17 minutami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Jablečný perník
Ivuss před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
Iwcas před 1 hodinou
Špenát II.
Andy2208 před 1 hodinou
Olejový korpus na dort
Terkinka před 3 hodinami
Salát s hruškou a Hermelínem
Limek před 3 hodinami
Kuřecí karí
dandykvetinka před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
Mishmaja před 4 hodinami
Karlovarské knedlíky I
mamina3 před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hrubá,
vejce,
droždí sušené,
sůl,
cukr,
mléko
Komentáře (5)