Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 10,26 g |
Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 42 minutami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 1 hodinou
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pečený bůček
Kristyna29 před 1 hodinou
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 2 hodinami
Jemná kuřecí pomazánka s koprem
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
Polivkova před 2 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 3 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Kedlubnová polévka s vejcem
Sylvicka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (6)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín