Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 36,72 g |
| Vláknina | 31,68 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 10,26 g |
| Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 17 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 41 minutami
Nebeský koláč
Janja před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 12 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 13 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 14 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 14 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 14 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 15 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (7)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín