Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 10,26 g |
Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 8 minutami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 1 hodinou
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 5 hodinami
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 1 minutou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 8 minutami
Segedínský guláš
Marus28 před 25 minutami
Meruňkové řezy s tvarohem
Ryskova7 před 41 minutami
Vepřové maso na mrkvi
mafinka888 před 1 hodinou
Vepřové kostky se smetanou
mafinka888 před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Jan Nemec před 1 hodinou
Jednoduché zapékané těstoviny
Jan Nemec před 1 hodinou
Domácí utopenci
Simona Maskova před 1 hodinou
Tenké palačinky plněné tvarohem
Jan Nemec před 1 hodinou
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (7)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín