Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 14,53 g |
Sůl | 34,70 g |
Sacharidy | 205,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc).
Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme.
Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky.
Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá.
Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Moje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Nejnovější recepty
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 2 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 2 hodinami
Buchta s jablečnou náplní z remosky
Přidáno před 2 hodinami
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s mašličkou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové krokety s Polickým uherákem
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka tvarohová
eskymak před 40 minutami
Maki sushi
tipek136 před 2 hodinami
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 10 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 12 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 14 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 14 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 15 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 15 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 16 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
voda,
omáčka sojová,
sůl,
zázvor,
česnek,
víno rýžové,
badyán,
skořice celá,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
česnek sušený,
med,
víno rýžové,
cukr třtinový,
pasta chilli,
pepř,
zázvor sušený,
prsa kachní,
solamyl,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
zelí bílé,
mrkev,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej sezamový,
rýže
Komentáře (1)