Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 14,53 g |
Sůl | 34,70 g |
Sacharidy | 205,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc).
Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme.
Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky.
Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá.
Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Moje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 31 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 38 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 39 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 4 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
voda,
omáčka sojová,
sůl,
zázvor,
česnek,
víno rýžové,
badyán,
skořice celá,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
česnek sušený,
med,
víno rýžové,
cukr třtinový,
pasta chilli,
pepř,
zázvor sušený,
prsa kachní,
solamyl,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
zelí bílé,
mrkev,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej sezamový,
rýže
Komentáře (2)