Křehká a voňavá kachna

majdus93 Kuchařka: majdus93

Doba přípravy: 3 hod 4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

Vařená prsa:
2 kachní prsa
rýžové víno
badyán
sójová omáčka
zázvor
skořice
sůl
Těstíčko:
hladká mouka
kypřící prášek do pečiva
voda
řepkový olej
Omáčka:
česnek
zázvor
jarní cibulka
rýžové víno
Hoisin omáčka
světlá sójová omáčka
tmavá sójová omáčka
vývar z kachních prsou
kukuřičný škrob
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin zchladnout.

  2. Připravíme těstíčko na obalení. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a přidáme vodu, dokud nemáme řídké těsto. Poté přidáme olej.

  3. V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje, obalíme uvařené kachní prsa v těstíčku a smažíme 4-5 minut. Při smažení na maso tlačíme a otáčíme ho.

  4. Na omáčku přichystáme nadrobno nakrájený česnek se zázvorem, nakrájené bílé konce jarních cibulek. Poté přidáme trochu rýžového vína, Hoisin omáčky, světlé sójové omáčky a tmavé sójové omáčky na obarvení. To zalijeme vývarem z kachních prsou a necháme provařit. Jakmile bude chuť ok, přidáme kukuřičný škrob a povaříme. Následně necháme lehce vychladnout.

Poznámka

Super recept na křehkou a voňavou kachnu tak, jak si jí můžete dát ve Vietnamské restauraci. Chuťově je téměř 1:1, takže určitě zkuste a dejte vědět jak se vám povedla.

Přesné množství surovin nejde určit, dělám to dost podle chuti. Ale to určitě zvládnete.

Snad vám bude chutnat! :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehká a voňavá kachna

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Reklamné odkazy boli zmazané.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    majdus93: No, možná než sem přidávat reklamní odkazy, tak jste mohla napsat gramáže surovin podle sebe, jak to chutná vám. Množství surovin alespoň orientačně podle vaší chuti.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: čínská křehká kachna recept

Zapomněl/a jsem heslo