Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2-.3

2 kuřecí stehenní řízky nebo prsa
kukuřičný škrob nebo Solamyl
2 lžíce oleje (arašídový)
1 červená paprika
2 lžíce bambusových výhonků
2-3 lžíce ústřicové omáčky
2 jarní cibulky
chilli papričky dle chuti
špetka soli nebo lžička rybí omáčky
Zelný salát jako z bistra (na 1 porci, dle potřeby násobíme množství):
80 g bílého zelí
20 g mrkve
Zálivka:
2 lžičky rýžového octa
2 lžičky cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).

  2. Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky.
    V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova.

  3. Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky.

  4. Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).

Poznámka od kuchařky

Recept na salát je od vietnamského kuchaře Šona a tímto mu děkuji.

Komentáře k receptu Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra

K receptu nejsou žádné komentáře.