Předkrm z marinovaného lososa
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v koření a kopru, kdy jej stačí jen průběžně otáčet. Výborně se k němu hodí i hořčicová omáčka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 2,59 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 24,30 g |
Sůl | 60,71 g |
Sacharidy | 68,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůže lososa oškrábeme šupinky a prstem zjistíme, zda není v mase kostička, případně odstraníme pinzetou. Filet opláchneme a dobře osušíme papírovými utěrkami.
Krok 2: Do uzavíratelné misky přiměřené velikosti dáme sůl, cukr a koření, promícháme a filet ve směsi obalíme. Na vršek dáme kopr a uzavřenou misku dáme do lednice. Alespoň jednou za den filet obrátíme.
Krok 3: Marinujeme 3 dny, poté filet opláchneme a osušený nakrájíme šikmo nožem na tenké plátky. Podáváme jako předkrm, pohoštění nebo i večeři.
Krok 4: Jako doplněk můžeme podávat hořčicovou omáčku, kterou umícháme z uvedených surovin. Servírujeme společně s pečivem.
Zveřejněno 6. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Předkrm z marinovaného lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZxQ
Moje poznámka
Předkrm z marinovaného lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZxQ
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 33 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 5 hodinami
Suroviny:
losos,
cukr krupice,
sůl,
pepř celý,
koriandr,
kopr,
smetana zakysaná,
majonéza,
hořčice dijonská,
ocet jablečný,
pečivo
Komentáře (5)
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8