Předkrm z marinovaného lososa
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v koření a kopru, kdy jej stačí jen průběžně otáčet. Výborně se k němu hodí i hořčicová omáčka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 2,59 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 24,30 g |
Sůl | 60,71 g |
Sacharidy | 68,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůže lososa oškrábeme šupinky a prstem zjistíme, zda není v mase kostička, případně odstraníme pinzetou. Filet opláchneme a dobře osušíme papírovými utěrkami.
Krok 2: Do uzavíratelné misky přiměřené velikosti dáme sůl, cukr a koření, promícháme a filet ve směsi obalíme. Na vršek dáme kopr a uzavřenou misku dáme do lednice. Alespoň jednou za den filet obrátíme.
Krok 3: Marinujeme 3 dny, poté filet opláchneme a osušený nakrájíme šikmo nožem na tenké plátky. Podáváme jako předkrm, pohoštění nebo i večeři.
Krok 4: Jako doplněk můžeme podávat hořčicovou omáčku, kterou umícháme z uvedených surovin. Servírujeme společně s pečivem.
Zveřejněno 6. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Předkrm z marinovaného lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZxQ
Moje poznámka
Předkrm z marinovaného lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZxQ
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 1 hodinou
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 24 minutami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 29 minutami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 1 hodinou
Extra jablkový koláč
Eva_H před 1 hodinou
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 1 hodinou
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 4 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Suroviny:
losos,
cukr krupice,
sůl,
pepř celý,
koriandr,
kopr,
smetana zakysaná,
majonéza,
hořčice dijonská,
ocet jablečný,
pečivo
Komentáře (5)
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8